Công dân Hàn Quốc có học ngôn ngữ của vợ/chồng người nước ngoài được xem xét nhiều ưu đãi

blackboard-2721887_960_720

Bộ Tư Pháp Hàn Quốc cho biết từ ngày 1 tháng 11 này sẽ xem xét các ưu đãi trong quá trình cấp phát giấy chứng nhận kết hôn đối với các cặp vợ chồng kết hôn quốc tế dự định bảo lãnh bạn đời sang Hàn nếu vợ/chồng là công dân Hàn Quốc có cố gắng học ngôn ngữ mẹ đẻ của vợ/chồng mình.

Với những đối tượng nêu trên, cho dù không đáp ứng đủ các điều kiện cấp giấy chứng nhận định cư theo diện kết hôn, vẫn có thể được xét vào đối tượng được duyệt nhận từ Bộ trưởng Bộ Tư Pháp, có thể nhận được những ưu tiên như cơ hội thẩm định lãnh sự trực tiếp và tái xét duyệt thẩm định. 

Công dân Hàn Quốc là người bảo lãnh sau khi đăng ký kết hôn nếu nhận được chứng chỉ hoàn thành khóa học ngôn ngữ mẹ đẻ của vợ/chồng người nước ngoài trên ba tháng, hoặc thông qua kỳ thi năng lực tiếng nước ngoài tương ứng ở trình độ sơ cấp có thể nộp  những chứng chỉ chứng nhận này lên các cơ quan công vụ thường trú tại nước ngoài khi đăng ký bảo lãnh định cư diện kết hôn.

Continue reading “Công dân Hàn Quốc có học ngôn ngữ của vợ/chồng người nước ngoài được xem xét nhiều ưu đãi”

Pemerintah Memberikan Status PR Kepada Investor Asing dan Ahli Asing

rubber-stamp-1560308_960_720

Kementerian Hukum memberikan status Permanent Resident (PR) atau Visa F-5 kepada investor asing yang berinvestasi dalam jumlah besar, ahli dalam bidang tertentu yang berkemampuan istimewa, serta TKA profesional khusus, maksimal 2 minggu setelah mereka mendaftar penggantian visa. Kebijakan ini berlaku mulai 8 Oktober 2018.

Saat ini, WNA harus menunggu sekitar 4 hingga 5 bulan saat mendaftar status visa F-5 karena lamanya proses pemeriksaan dari pemerintah.

Pada akhir Juni 2018, sekitar 845 orang WNA yang terdiri dari investor asing yang berinvestasi dalam jumlah besar, ahli dalam bidang tertentu yang berkemampuan istimewa, serta TKA profesional khusus, telah masuk ke dalam kualifikasi F-5 yang baru. Jumlahnya sekitar 0.6% dari jumlah WNA yang telah menerima PR.

Continue reading “Pemerintah Memberikan Status PR Kepada Investor Asing dan Ahli Asing”

WN Korea Selatan Bisa Mendapatkan Insentif Jika Mempelajari Bahasa Ibu Pasangannya

blackboard-2721887_960_720

Kementerian Hukum mengumumkan bahwa mulai 1 November 2018, WN Korea Selatan yang melakukan pernikahan internasional akan mendapatkan insentif dari pemerintah jika mempelajari bahasa ibu pasangannya dan melaporkannya kepada pemerintah saat memproses visa undangan pasangannya ke Korea Selatan.

Walaupun pasangan mereka tidak bisa memenuhi beberapa syarat yang diperlukan untuk mendapatkan visa, mereka bisa mendapatkan poin tambahan untuk syarat visa pasangan mereka dan juga tetap mendapatkan insentif dari pemerintah.

WN Korea tersebut harus menyelesaikan program pendidikan bahasa atau mendapatkan sertifikat kemampuan bahasa asing dari negara asal pasangan mereka, dalam jangka waktu di atas 3 bulan setelah pelaporan pernikahan. Dokumen tersebut dapat dikumpulkan bersamaan dengan pengajuan visa di Kedutaan Besar Korea Selatan setempat di negara pasangan.

Continue reading “WN Korea Selatan Bisa Mendapatkan Insentif Jika Mempelajari Bahasa Ibu Pasangannya”

Гэрлэлтээ батлуулсан гадаадын гэр бүлийн хүнийхээ улсын хэлийг сурвал урамшуулал

blackboard-2721887_960_720

Хууль зүйн яамнаас арваннэгдүгээр сараас 1-нээс эхлэн гэр бүл болох гэж буй гадаад иргэнийг урих гэж байгаа Солонгос иргэн гэр бүл болох гэж буй хүнийхээ улсын хэлийг сурч байгаа тохиолдолд гэрлэлтийн виз олгох үйл явцад урамшуулал олгохоор болжээ.

Гэрлэлтийн виз олгох нөхцөл дунд зарим нэг нөхцлүүдийг хангаж чадаагүй ч Хууль зүйн яамны сайдын зөвшөөрлийг аван виз олгох боломжтой ангилалд хамрагдан, консулын шууд болон дахин хянах боломжийг олгох нь урамшуулалын хэлбэр юм.

Уригч тал болох Солонгос иргэн гэр бүлээ батлуулсанаас хойш 3 сараас дээш хугацаанд гэр бүлийн хүнийгээ улсын хэлийг сурахаар сургалтанд хамрагдсан болон тухайн улсын хэлний түвшин тогтоох шалгалтын анхан шатнаас дээш шатанд тэнцсэн тохиолдолд түүнийг батлах материалыг гэр бүлийн хүнийхээ визний хүсэлтийг гаргахдаа Гадаадад байгаа Солонгосын консулын газар өгөхөд болохнээ.

Гадаадын хөрөнгө оруулагч, шилдэг боловсон хүчний ангилалтай иргэд байнгын оршин суух хүсэлтийг түргэн хугацаанд шийднэ

rubber-stamp-1560308_960_720

Хууль зүйн яамнаас аравдугаар сарын 8-ны өдрөөс эхлэн Гадаадын хөрөнгө оруулагч, шилдэг боловсон хүчин, онцгой гавьяа байгуулсан гадаадын иргэн зэрэг ангилалын хүмүүс байнгын оршин суух(F-5) эрхийн хүсэлтийг 2 долоо хоногийн дотор шийдэж өгөхөөр болжээ.
Өнөөг хүртэл байнгын оршин суух эрхийн хүсэлт гаргасан тохиолдолд түүнд 4~5 сар орчим хугацаа шаардагдаж байсан бөгөөд байнгын оршин суух эрх авах шаардлагатай хүмүүс удаан хугацааны туршид хүлээх болдог байлаа.

2018 оны 6-р сарын сүүлийн байдлаар гадаадын хөрөнгө оруулагч, шилдэг боловсон
хүчин, онцгой гавьяа байгуулсан гадаад иргэд дунд 845 иргэн байнгын оршин суух эрх аваад байгаа бөгөөд энэ нь нийт байнгын оршин суух эрх авсан гадаад иргэдийн ойролцоогоор 0.6 хувийг л эзэлж байна.

Continue reading “Гадаадын хөрөнгө оруулагч, шилдэг боловсон хүчний ангилалтай иргэд байнгын оршин суух хүсэлтийг түргэн хугацаанд шийднэ”

ផ្ដល់ជូននូវអត្ថប្រយោជន៍ដល់អ្នករៀបការអន្ដរជាតិប្រសិនបើរៀនភាសាកំណើតរបស់ប្ដីឬប្រពន្ធ

blackboard-2721887_960_720

ក្រសួងយុត្តិធម៌ចាប់ពីថ្ងៃទី១ ខែវិច្ឆកាបានសម្រេចថា សម្រាប់ជនជាតិកូរ៉េដែលបានរៀបការអន្ដរជាតិដែលចង់ធានាប្រពន្ធឬប្ដីនោះ ប្រសិនបើខំប្រឹងរៀនភាសាកំណើតរបស់ប្ដីឬប្រពន្ធនឹងផ្ដល់ជូននូវអត្ថប្រយោជន៍នៅក្នុងពេលធ្វើវីសារៀបអាពាហ៍ពិពាហ៍។

វាគឺជាអត្ថប្រយោជន៍មួយទោះបីជាមិនទាន់បានគ្រប់លក្ខណៈនៃការធ្វើវីសាសម្រាប់រៀបអាពាហ៍ពិពាហ៍អន្ដោប្រវេសន៍ក៏ដោយ អាចទទួលការទទួលស្គាល់របស់របស់រដ្ឋមន្រ្ដីក្រសួងយុត្តិធម៌ហើយត្រូវរាប់បញ្ចូលជាបេក្ខជនដែលអាចទទួលវីសាបាន ហើយផ្ដល់ឧ៎កាសអោយទទួលការវាយតម្លៃផ្ទាល់ពីកុងសុលនិងវាយឡើងវិញបាន។

អ្នកធានាដែលជាជនជាតិកូរ៉េប្រសិនបើបានបញ្ចប់ការសិក្សាភាសាកំណើតរបស់ប្ដីឬប្រពន្ធដែលជាអ្នកដែលបានរៀបការជាមួយលើសពី ៣ខែឡើងទៅក្រោយចុះឈ្មោះអនុញាតិអាពាហ៍ពិពាហ៍រួច ឬក៏បានប្រឡងជាប់ភាសាបរទេសដែលស្ថិនក្នុងការកំណត់ក្នុងកម្រិតដំបូង អាចប្រគល់ឯកសារដែលត្រូវការនៅស្ថានកូរ៉េដែលនៅក្រៅប្រទេសនៅពេលចុះឈ្មោះធ្វើវីសារៀបអាពាហ៍ពិពាហ៍អន្ដោប្រវេសន៍។

Continue reading “ផ្ដល់ជូននូវអត្ថប្រយោជន៍ដល់អ្នករៀបការអន្ដរជាតិប្រសិនបើរៀនភាសាកំណើតរបស់ប្ដីឬប្រពន្ធ”

ផ្ដល់សិទ្ធិស្នាក់នៅអចិន្រ្តៃយ៍ដល់ជនបរទេសដែលជាអ្នកវិនិយោគទុនទឹកច្រើន និង ជាអ្នកមានធនធានខ្ពស់ក្នុងរយៈពេលខ្លី

rubber-stamp-1560308_960_720

ក្រសួងយុត្តិធម៌កាលពីថ្ងៃទី៨ ខែតុលាបានសម្រេចផ្ដល់វីសាសិទ្ធិស្នាក់នៅអចិន្រ្តៃយ៍(F-5)ដល់ជនបរទេសដែលជាអ្នកវិនិយោគទទុនដែលមានទឹកប្រាក់ខ្ពស់ និង​ ដែលជាអ្នកមានធនធានខ្ពស់ ដែលជាអ្នកមានគុណសម្បត្តិពិសេសក្នុងរយៈពេលខ្លីក្នុងរយៈពេល២សប្ដាហ៍ក្រោយពេលចុះឈ្មោះរួច។

រហូតមកដល់សព្វថ្ងៃនេះត្រូវចំណាយពេលចាប់ពី៤ទៅ៥ខែក្នុងរយៈពេលត្រួតពិនិត្យសម្រាប់អ្នកដែលត្រួវការយកសិទ្ធិស្នាក់នៅអចិន្រ្ដៃយ៍ក៏ត្រូវរងចាំរយៈពេលយូរដែរ។

គិតចាប់ពីចុងខែឧសភាឆ្នាំ២០១៨ ជនបរទេសដែលបានទទួលវីសាសិទ្ធិស្នាក់នៅអចិន្រ្ដៃយ៍ដែលជាអ្នកវិនិយោគក្នុងទឹកប្រាក់ខ្ពស់ អ្នកមានធនធានខ្ពស់ រួមទាំងអ្នកដែលមានគុណសម្បត្តិពិសេសមានចំនួនសរុប ៨៤៥នាក់ ដែលស្មើ ០.៦%នៃចំនួនសរុបទាំងនៃអ្នកដែលត្រៀមយកសិទ្ធិស្នាក់នៅអចិន្រ្ដៃយ៍។

Continue reading “ផ្ដល់សិទ្ធិស្នាក់នៅអចិន្រ្តៃយ៍ដល់ជនបរទេសដែលជាអ្នកវិនិយោគទុនទឹកច្រើន និង ជាអ្នកមានធនធានខ្ពស់ក្នុងរយៈពេលខ្លី”